Visus visus mokyklos bendruomenės narius – pradinukus, vyresnių klasių moksleivius, mokytojus, kitus darbuotojus – ir jų šeimų narius kviečiame dalyvauti skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“.

Šių metų akcijos šūkis – „Knyga – vasaros desertas!“

Knygų skaitymas – viena turiningiausių ir labiausiai atpalaiduojančių veiklų. O jei to dar nepatyrėte, būtinai priimkite skaitymo iššūkį! Juolab kad šįkart akcija sulaukė svaraus rėmėjų pastiprinimo – bus įteikta 14 pagrindinių prizų, bet be prizo neliks nė vienas, įveikęs skaitymo užduotis.

„Vasara su knyga“ skaitymo akcija šįmet rengiama jau šeštą kartą. Akcija vyksta birželio 1–rugpjūčio 31 dienomis ir rengėjų džiaugsmui kasmet sulaukia vis gausesnės dalyvių auditorijos. Praėjusiais metais iššūkį priėmė net 20 553 skaitytojai, buvo perskaitytos 93 035 knygos.

Akcijos šūkis šįkart kviečia atrasti, kad knyga, kaip ir desertas, suteikia saldumo, naujų spalvų, atgaivina mintis ir veda į nuotykį. Kad skaitymas būtų skaniausias šios vasaros desertas, iššūkio dalyviams linki ir rašytojas Tomas Dirgėla, šių metų skaitymo šventės ambasadorius.

Rašytojas kviečia įsitikinti, kad skaityti galima ir dėl malonumo. „Mokykloje ilgą laiką vasara ir knyga man atrodė visiškai nesuderinami dalykai – juk atostogos, kaip čia dabar skaitysi! Bet sykį supratęs, kad skaitymas teikia didžiulį malonumą ir skaityti galima dėl jo, ne tik dėl paraginimo iš šono, knyga man tapo nepamainomas vasaros atostogų desertas šalia ledų ir braškių“, – sako Tomas Dirgėla.

Užduotys ir prizai

Dalyvauti skaitymo iššūkyje paprasta: galima kreiptis į mokyklos bibliotekininkę, kad užregistruotų jus kaip iššūkio dalyvį arba registruotis savarankiškai svetainėje https://vasarasuknyga.lt

Užduotys:

• Perskaityk detektyvinę knygą;
• Perskaityk knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip 4 žodžiai;
• Perskaityk literatūrine premija apdovanotą knygą;
• Perskaityk praėjusiame tūkstantmetyje išleistą knygą;
• Perskaityk linksmą knygą.

Šiais metais skaitymo iššūkį remia ir stiprina būrys prizų steigėjų. Pagrindinis rėmėjas – išmaniųjų technologijų bendrovė „Xiaomi“.

Viso iššūkio metu „Vasara su knyga“ Facebook ir Instagram paskyrose vyks įvairių konkursų, kuriuose taip pat bus galima  laimėti prizų.

Akcijos organizatoriai: Apskričių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, LR kultūros ministerija.

Mokyklos bibliotekininkės

 

© 2016. Visos teisės saugomos