Kovo 30 dieną mokykloje vyko netradicinio ugdymo diena „Aplinka ir mes“. 6c, 6e, 6d klasių mokiniai kino centre „Garsas“ žiūrėjo prancūzų edukacinį filmą „Suteik man sparnus“. Kino filmas paremtas tikra istorija.

Žymus prancūzų ornitologas Christian Moullec 1987 metais sugalvojo atlikti neįtikėtiną paukščių migracijos projektą su jaunomis nykštukinėmis žąsimis. Jis suplanavo skrydžio maršrutą iš Laplandijos į Prancūzijos pietus. Tai jam pavyko įgyvendinti tik 1999 metais, įveikus visas biurokratines kliūtis. Filmas pastatytas 2019 metais, režisierius Nicolas Vanier.

Po filmo mokiniai dalyvavo filmo aptarime, gražiai reiškė savo mintis apie filmą. Grįžę į mokyklą, diskutavo, kuo ypatingas buvo siužetas ir kaip filmas susijęs su mumis ir mūsų aplinka, supančia gamta. Ketvirtadienį anglų kalbos pamokų metu įkvėpti nuostabaus filmo apie nykstančią žąsų grupę, šeštokai atsakinėjo į klausimus, diskutavo, kūrė reitingus filmui, atliko projektus anglų kalba.

Kelios mokinių mintys po filmo aptarimo:

„Suteik man sparnus“ – tai labai gražus filmas apie sūnaus ir tėvo bendrą tikslą: išgelbėti retą nykštukinę žąsų rūšį. Pradžioje Tomo ir jo tėčio santykiai buvo gana šalti, bet vėliau, kai jie atrado bendrą pomėgį, jie tapo artimi. Man labai patiko filmas.“ (Evelina)

„Tomas pamatė besikalantį paukštį. Berniukas susidomėjo reta žąsų rūšimi, kurią tėtis bandė išsaugoti. Tomas susidraugavo su paukščiais ir net davė vienai iš tų žąsų vardą – Aka.“ (Justina)

„Berniukas iš pradžių buvo „prilipęs“ prie interneto ir žaidimų, bet vėliau jis išmoko valdyti skraidyklę ir pripratino paukščius ją sekti. Man labai patiko paukščio vardas Aka.“ (Dominykas)

„Supratau, kad reikia saugoti gamtą, gyvūnus, nykstančias rūšis ir nenuleisti rankų. Ir nesvarbu, kokia gyvūno veislė, spalva, ar net koks žmogus, – reikia mylėti visus, kad ir kokie jie bebūtų.“ (Arvydas)

„Man filmas labai patiko. Manau, kad tas berniukas drąsiai pasielgė. Filmas nori pasakyti, kad mes pasiskoliname planetą iš savo vaikų ir kad turime nekenkti planetai, kad nedingtų daugiau gyvūnų rūšių.“ (Mantas)

„Labiausiai patiko Tomo elgesys ir jo ryžtas įgyvendinti tėčio svajonę.“ (Akvilė)

„Įdomu tai, kad filmas paremtas tikrais faktais. Taip pat įdomu, kaip Tomui pavyko perskristi jūrą.“ (Andrius)

Rekomenduojame visiems pažiūrėti šį nuostabų filmą.

Mokytojjos Inga Subačienė ir Virginija Kuriazovienė

 

© 2016. Visos teisės saugomos