Mes visi norime būti laimingais. Visi ieškome laimės ir visokiausiais būdais stengiamės ją atrasti, paliesti, pajausti, pauostyti, pamatyti, apkabinti ir kt. Kiekvienas mes turime savo laimės suvokimą, savo pasaulį, kuriame jaučiamės laimingi ir saugūs.

Jungtinės Tautos kovo 20-ąją dieną paskelbė Tarptautine laimės diena. Norėdami pamatyti ir išsiaiškinti, kaip kiekvienas vaikas supranta laimę, kokia ji yra jų mąstyme, nusprendėme surengti piešinių parodą „Kas man yra laimė?“Kovo 1–18 dienomis mokiniai pamokų metu diskutavo apie tai, kas jiems yra laimė ir ją vaizdavo savo piešiniuose. Jie pasakojo, kad „laimė verčia mus jaustis gerai, verčia krūtinėje spurdėti širdį, verčia šypsotis, verčia šokinėti ir ploti rankomis, kartais net nubraukti laimės ašarą, jausti gyvenimo džiaugsmą, prasmę bei pasitikėjimą savimi“. Vieniems laimė yra apčiuopiama, paliečiama, nuperkama, kitiems nematoma, tik jaučiama širdyje, įsivaizduojama mintyse, tretiems ji kažkokia akimirka ar būsena. Mokiniai savo piešiniuose piešė savo artimiausius žmones, šeimas, kiti – draugus, augintinius, treti – atostogas prie jūros, dieną praleistą gamtoje, prie ežero, miške. Dar kiti – taiką Žemėje, Ukrainoje, Lietuvoje.

Šiuo metu mokyklos trečiojo aukšto koridoriuje yra eksponuojama 1–10 klasių mokinių piešinių paroda „Kas man yra laimė?“ Kviečiame visus ateiti pasigrožėti laimės piešiniais ir praplėsti savo laimės suvokimo ribas. Būkime laimingi, saugūs bei saugokime savo laimę.

 

Kristina Tarutienė

Virtuali paroda mokyklos „Facebook“ paskyroje (žiūrėti).

 

 

© 2016. Visos teisės saugomos