Birželio 20 dieną mokykloje vyko nepamokinė projektinė veikla. Dalyvauti įvairiuose projektuose mūsų mokyklos moksleiviams nėra naujiena. Per mokslo metus jų būta įvairių, net tarptautinių. Projektuose dalyvauja nuo pirmokų iki dešimtokų.

Šį kartą su įvairių dalykų mokytojais 5–10 klasių moksleiviai atliko trumpalaikius projektus, kuriuos ir pristatė visiems susirinkusiems į bendrą būrį. Penktokai ir šeštokai išmoko dainą, kelis šokius, pridarė įvairių darbelių iš antrinių žaliavų. Vyresnių klasių moksleiviai projektus pristatinėjo aktų salėje.

Projektų buvo įvairiausių. Vieni tyrinėjo aplink mokyklą augančių medžių lapus, kiti atliko oro užterštumo tyrimą, kūrė ketureilius apie pievose žydinčias gėles, gilinosi į angliškų terminų vartojimą Lietuvoje... Ir dar daug kitų problemų nagrinėjo mokiniai kartu su mokytojais. Dalis projektų buvo parengta anglų kalba: mokiniai pristatė pateiktis apie Žemę, kviesdami mažinti plastiko naudojimą demonstravo pačių dekoruotus lininius maišelius. Visiems tikrų tikriausias iššūkis buvo pasitikrinti anglų kalbos ir geografijos žinias „Kahoot“ viktorinoje. Štai kokie jų tos dienos įspūdžiai.

Buvo linksma! Su auklėtoja Rita ir mokytoja Renata pynėme Joninių vainikus iš lauko gėrybių miesto Kultūros ir poilsio parke (7a klasė).

Projektinė diena mums labai patiko. Jai mes pradėjome ruoštis prieš savaitę. Rinkome antrines žaliavas – kamštelius, lėkštutes, dėžutes, spalvotus butelius, karoliukus ir kt. Patiko kurti darbelius iš antrinių žaliavų. Mūsų klasės sukurti darbeliai – gėlės, aštuonkojai – apsigyveno pievoje prieš mokyklą. Jie džiugins visus mokinius, mokytojus ir tėvelius (6a klasė).

Iš antrinių žaliavų gaminome jūros gyvūnus. Buvo smagu įgyvendinti savo fantazijas (6c klasė).

Projektinėje veikloje dalyvavo ir 6d klasės mokiniai su muzikos mokytoja Aldona Mikolaitiene, šokio mokytoja Rasute Rageliene – dainavo, grojo, šoko. Pasirodo, per trumpą laiką galima ir dainą išmokti, ir muzikiniais instrumentais jai pritarti, ir kažkada mokėtus šokius prisiminti, patobulinti. Iš pradžių klasės berniukams pasirodė, kad jie per dideli šokti tai, ką šoka ir jaunesnių klasių mokiniai, bet projekto pristatymas parodė, kad ir jie geba tai daryti. 6d klasė projektą pristatė kartu su 5d, 6b ir 6e klasių mokiniais. Mokyklos kiemelyje skambėjo lietuvių liaudies daina „Stinta pūkis“, buvo sušokti net keturi šokiai: „Jerusalema“, ritminis šokis, „Malūnėlis“ ir „Delnų polka“. Skambant muzikai ir saulė skaisčiai švietė, ir šiluma lepino, ir po projekto pristatymo dalyviai bei žiūrovai skirstėsi pakiliai nusiteikę (mokyt. Virginija Kazancevienė).

Netradicinio ugdymo diena buvo labai reikalinga pailsėjimui nuo mokslų. Nuo pačio ryto repetavome: padainavome, po to pašokome ir jau visi kartu kiemelyje džiaugėmės bendra veikla. Ši diena buvo puiki, net ir gamta tam pritarė. Tai smagiai praleistas laikas (6b klasė).

Loreta Švarlienė, meno vadovė

Projektų dienos nuotraukos (žiūrėti)

© 2016. Visos teisės saugomos