Birželio 1-oji – Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ji pirmą kartą buvo paminėta 1950 metais. Šią dieną stengiamasi priminti visuomenei apie būtinybę saugoti vaikus ir gerbti jų teises, auginti be smurto ir baimės, auklėti juos ir mylėti. Šiais metais Vaikų gynimo diena minima jau 70 kartą.

Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos bendruomenė, norėdama paminėti Tarptautinę vaikų gynimo dieną, gegužės mėnesį piešė piešinukus draugystės tema. 2020 metų gegužės mėnuo visiems mokiniams truputį kitoks nei įprastai. Mokiniai mokosi nuotoliniu būdu, matosi su savo klasės draugais virtualiose pamokose, kompiuterių ekranuose, bendrauja daugiau per mesendžerį, socialinius tinklus, kalbasi telefonu ir kt. Kad mokiniai yra draugų pasiilgę, parodė didelis susidomėjimas draugystės tema ir atsiųstų piešinių gausa. Juose atsispindi džiugios draugystės spalvos, puiki nuotaika, geriausi ir labiausiai pasiilgti draugai, bendra veikla su jais, draugystės simboliai ir kt.

Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos internetiniame puslapyje ir Facebook paskyroje surengėme virtualią 1–4 klasių mokinių piešinių parodą „Piešiame draugystę“. Kviečiame visus pasižiūrėti ir pasidžiaugti mūsų mokyklos mokinukų piešinukais. Ši parodėlė yra viena iš neigiamų socialinių veiksnių projekto „Žengiu teisingu keliu“ veiklų.

Kristina Tarutienė, psichologė

Piešinių parodėlė (žiūrėti).

© 2016. Visos teisės saugomos