Rugsėjo 25 dieną mūsų mokykloje vyko netradicinio ugdymo veikla, skirta miesto istorijos dienai. Kiekvienoje klasėje „virė“ darbas.

Vieni mokiniai virtualiai keliavo miesto erdvėmis, lankytinomis vietomis, kiti kūrė piešinius, plakatus, rašė sveikinimus gimtajam miestui, treti dalyvavo viktorinose, sprendė kryžiažodžius. 1c ir 2b klasių mokiniai mokyklos skaitykloje klausėsi įdomaus, išsamaus ir vaizdingo darbuotojos Zitos Januškevičienės pasakojimo apie Panevėžį.

Vėliau visų klasių mokiniai kartu su mokytojomis lankėsi Panevėžio moksleivių namuose. Buvome pakviesti dalyvauti aštuoniose edukacinėse programose: „Dailieji amatai“, „Įdomioji keramika“, „Muzikiniai žaidimai“, „Sportinis turizmas“, „Judu, tarsi žaidžiu“, „Aviamodeliavimas“, „Aerobika šokio ritmu“, „Šiuolaikinis šokis. Kuriame šokį kartu“. Užsiėmimų metu mokiniai sportavo, mokėsi taisyklingos laikysenos, išbandė turistines trasas, lipdė iš molio ežiukus, konstravo lėktuvėlius, kūrė aksesuarus ir kitus meninius darbelius.

Tikėtina, kad šios dienos metu mokiniai ne tik praturtėjo žiniomis apie savo gimtąjį miestą, bet surado ir savo talentą.

1c klasės mokytoja Dainora Užusienienė

© 2016. Visos teisės saugomos