Finansų ekspertai ir edukologijos specialistai vieningai sutaria, kad kalbėtis apie finansų valdymą būtina nuo mažumės. 3c klasės mokiniai sausio mėnesį jau dalyvavo „Swedbank“ organizuotose finansinio raštingumo pamokose.

Sausio 18 dieną, antradienį, 3c kl. mokiniai dalyvavo integruotoje nuotolinėje matematikos ir „Swedbank“ pamokoje „Susipažinimas su pinigais ir taupymas“. Pamoką vedė „Swedbank“ pardavimų vadybininkas Justas Klimkevičius, kuris diskutavo su vaikais apie euro banknotų nominalus, apie tai, kaip galima sutaupyti pinigus savo svajonių pirkiniui. Mokiniai diskutavo ir apie tai, kaip svarbu atsakingai elgtis su pinigais, kada galima skolintis ir kodėl būtina grąžinti skolą.

Ketvirtadienį, sausio 21 dieną, „Swedbank“ iniciatyva surengtoje didžiausioje nuotolinėje  pamokoje Lietuvoje „MOKOnomika“, nuo 10 val. iki 13 val. mokiniai jungėsi į Atradėjų klasę, kur užsiėmimus visos Lietuvos mokiniams vedė daugiau nei 20 mokytojų, ekspertų ir mums gerai pažįstamų veidų. Jie pasakojo apie kūrybą, tvarumą, finansinį raštingumą, ekonomiką, pilietiškumą ir dar daugiau!

Trys valandos prabėgo nepastebimai, o mokiniai pagilino žinias apie pinigų istoriją, asmeninius finansus, apie tai, ar mūsų planeta gali pavargti ir ar verta derėtis su mitinėmis būtybėmis. Jie sužinojo, kaip kurti istorijas, kaip išmokti daryti stebuklus, kaip mažais žingsneliais keliauti savo svajonės link. Ir dar išmoko pasigaminti piniginę, kokios niekas neturi! Pasirodo, tai misija įmanoma – kaip ir įmanoma dalyvauti nuotolinėse pamokose kitaip!         

Asta Jatužienė, 3c kl. mokytoja

© 2016. Visos teisės saugomos