2d klasės mokiniai susidomėjo balandžio 23 d. Lietuvoje prasidėjusiu literatūrinių renginių maratonu, skirtu pažymėti 2 svarbioms dienoms – Pasaulinei knygos dienai (balandžio 23-ioji) ir Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai (gegužės 7-oji).

Noriu pasidžiaugti, kad antrokai yra aktyvūs skaitytojai, geri bibliotekų draugai. Dalyvavo visuose renginiuose, į kuriuos kvietė mūsų mokyklos bibliotekos darbuotojos. O jų buvo daug. Ir labai įdomių. Šiais mokslo metais mokiniai net du kartus pabuvojo vaikų bibliotekoje „Žiburėlis“, kur susitiko su Sigute Ach ir rašytoju Benu Bėrantu. Daugelis mokinių namuose turi savo bibliotekėles. Vaikus skaityti skatina močiutės, mamytės, vyresnieji broliai ir sesės, draugai. Džiugu, kad vaikai gali ne tik perskaityti knygutę, bet ir papasakoti, apie ką skaitė, pasakyti, kas patiko, pasiūlyti perskaityti draugui, pareklamuoti. 

Antrokai nekantriai laukia karantino pabaigos, kai vėl galės po vieną ar grupelėmis lankytis bibliotekose, rinktis naujas, dar dažais kvepiančias knygutes. Juk „knygos lavina sielą, kelia ir stiprina žmogų, žadina geriausius troškimus, ugdo protą ir sušildo širdį“ (V. M. Tekerėjus).

Mokytoja Regina Rimšelienė

© 2016. Visos teisės saugomos