Rugsėjo 29 dieną neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projekto „Žengiu teisingu keliu“ veiklos persikėlė į vaikų dienos centrą „Vilties arka“, kuris yra įsikūręs Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos kaimynystėje – Dariaus ir Girėno g. 6 (II aukštas).

Pasibaigus pamokoms 4a klasės mokiniai kartu su socialine pedagoge Jolanta Matiuke ir mokyklos psichologe Kristina Tarutiene apsilankė vaikų dienos centre „Vilties arka“, kuris kiekvieną darbo dieną vaikams duris atveria nuo 14 iki 18 valandos. Dienos centro darbuotoja Sigita Juknienė mokiniams papasakojo apie dienos centro veiklą, paskirtį ir lankymo galimybes. Mokiniai sužinojo, kad dienos centre mokiniai gali paruošti namų darbus, o nesuprantantys, kaip atlikti namų darbus, sulaukia centro darbuotojų pagalbos. Centrą lankantys mokiniai mokosi maisto gaminimo įgūdžių, sveikos gyvensenos ir higienos įpročių, dalyvauja sportinėse ir kūrybiškose menų veiklose, vykdo įvairias edukacines veiklas. Su centre lankančių vaikų tėvais / globėjais dirba socialiniai pedagogai, psichologai, kurie konsultuoja juos rūpimais klausimais, susijusiais su vaikų gerove.

Likusią laiko dalį mokiniai darė atvirukus tema „Tiesiu draugystės ranką“. Į juos mokiniai sudėjo savo pačias gražiausias ir nuoširdžiausias mintis apie draugystę. Padarę atvirukus, mokiniai juos įteikė draugams. Į mokyklą grįžome geros nuotaikos, praplėtę savo akiratį ir su mintimis „aš čia ateisiu, aš čia sugrįšiu, aš čia lankysiuos po pamokų“. Vadinasi, apsilankymas nebuvo veltui. Mokiniai žino, kad čia gali sugrįžti bet kada, kur jų lauks pasiruošę padėti specialistai.

Kristina Tarutienė, psichologė

 

© 2016. Visos teisės saugomos