Spalio 21 dieną mokyklos salėn rinkosi smagiai nusiteikę antrokai su mokytojomis Dainora ir Remigija, jie buvo pakviesti dalyvauti protmūšyje „10 užduočių“. Tai Panevėžio miesto savivaldybės administracijos finansuojamo neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projekto „Žengiu teisingu keliu“ veikla, kuri buvo vykdoma bendradarbiaujant su Panevėžio pradine mokykla. Tik esama situacija pakoregavo protmūšio vietą, renginukai vyko savose mokyklose.

Į Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinėje mokykloje vykusį renginį antrokų pasveikinti daina „Vaikai po liepom“ atėjo 6c klasės mokiniai. Šeštokus ruošė muzikos mokytoja Aldona Mikolaitienė. Pasiklausę nuotaikingos dainos, pakilia nuotaika komandos, pasiskirsčiusios į „Raudonuosius“ ir „Žaliuosius“, pradėjo protmūšį piešdamos prisistatymus. Galveles teko pasukti ne tik abiejų klasių komandų nariams, bet ir palaikymo komandoms, nes į tuos pačius klausimas atsakyti galėjo visi žinantys ir norintys. O aktyviai dalyvaujančių buvo daug, nes už teisingą atsakymą mokinys gaudavo saldžią dovanėlę. Buvo ir labai nelengvų užduotėlių, ne iš pirmo karto antrokams sekėsi paaiškinti posakį „prasti popieriai“. Atliekant šią užduotį abiems komandoms buvo „prasti popieriai“. Tačiau sėkmingai išsprendus visas kitas užduotėles, kol komisija atsakingai skaičiavo taškus, antrokai žaidė judrius, daug gerų emocijų sukėlusius žaidimus. Nugalėjusi komanda galėjo užsidirbti papildomą tašką.

„Būnant su vaikais sustoja laikas, ir pats nejučia šypsaisi... Ir džiugina įvairios mažos smulkmenos“ (nežinomas autorius). Kad ir kaip dar norėjosi pažaisti, padūkti, bet laikas nenumaldomai bėgo. Tad rimtai komisijai, kurią sudarė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Virginija, specialioji pedagogė-logopedė Lina ir klasės auklėtoja Rita, suskaičiavus balus, dovanėlėmis buvo apdovanoti abiejų komandų nariai. Nugalėjo draugystė, nė vienas vaikas iš salės neišėjo nuliūdęs.

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

© 2016. Visos teisės saugomos