Šių metų viso pasaulio mokyklų bibliotekose spalio mėnuo buvo skirtas pasakoms. Užsuko jos ir į mūsų mokyklos biblioteką susitikti su vaikais. Pasakų mėnuo bėgte prabėgo. Gal todėl, kad jos padėjo mums atitolti nuo kasdienybės ir leido paskrajoti stebuklingais kilimais po artimas ir tolimas šalis, pasijusti slibinų nugalėtojais, kilniaisiais princais ir geraširdėmis princesėmis, apsilankyti nykštukų, fėjų ir laumių pasaulyje, pabuvoti piktadarių kailyje.

Pamokėlių metu prisiminėme vaikystės pasakas, skaitytas mamyčių, darželio auklėtojų ir mokytojų, kalbėjomės apie žymiausius pasaulio pasakininkus – H. K. Anderseną, Š. Pero, brolius Grimus, V. Haufą, aiškinomės kuo liaudies pasakos skiriasi nuo literatūrinių, kam iš viso jos reikalingos, kokia iš tų pasakų nauda ir t. t. Džiugu, kad vaikai jų dar nepamiršo – vardijo mėgstamiausias pasakas ir mylimiausius jų veikėjus. O kad būtų įdomiau, sugalvojome pažaisti. Žinome visokiausių abėcėlių: vaikų, šuniukų, kačiukų, varliukų, gamtos, paukščių, vandenų, o kad yra „Pasakų abėcėlė“, daugeliui buvo naujiena. O kas nauja, negirdėta – tai ir įdomu. Visiems puikiai sekėsi mokytis šios abėcėlės, tik T raidelė daugeliui pakišo koją, nes nerado atsakymo į jos užduotą klausimą „Auksinį raktelį suradau, – savo vardą pamiršau. Koks?“ (Atsakymą galima rasti A. Tolstojaus knygoje „Auksinis raktelis arba Buratino nuotykiai“). Pirmokams patiko pamokėlė „Pasaką skaitau, pasaką piešiu...“, kurios metu išklausę R. Skučaitės pasaką „Kelionė į dangų“ patys trumpam tapo dailininkais ir bandė ją iliustruoti. Trečiokai ir penktokai atkakliai rungėsi su kryžiažodžiu „Pasaulio pasakos“. 5d klasės mokiniai (mokytoja S. Kvetkienė) paruošė „Pasakų vagys“ inscenizaciją, kurios metu Princas ir Fėja stengėsi atskleisti magiškąją pasakos galią.

Susipažinę su įvairiomis pasaulio pasakomis, drąsiai galime sakyti, kad „Lydimas Pasakos žmogus toliau nueina, aukščiau pakyla, daugiau pasiekia“ (J. Laucius).

                                                                                        Bibliotekos vedėja Z. Januškevičienė

© 2016. Visos teisės saugomos