Sausio 26 dieną mokytojų Astos ir Reginos lydimi mokyklos salėn smagiai nusiteikę sugužėjo trečiokai. Mokiniai buvo pakviesti dalyvauti protų mūšyje „10 užduočių“.

Vlado Šimkaus eilėmis „Gerai pagalvojus – ir aš juk turėjau vaikystę. Vaikystę turėjau!..“ renginį pradėjo šaunūs aštuntokai Matas ir Benediktas. Nugalėję jaudulį ir scenos baimę, renginio vedėjai sceną užleido 3c klasės mokinukams, pakviesdami juos atlikti dainą apie romantiškai ir egzotiškai skambantį instrumentą  „Ukulėlė“.  Mokinius ruošė ir viso pasirodymo metu už atlikėjus jaudinosi mokytoja Aldona Mikolaitienė. Pasiklausę nuostabiai skambėjusių dūdelių, būgnelių ir kitų instrumentų garsų bei dainos, pakilia nuotaika komandos, pasiskirsčiusios į „raudonas šypsenėles“ ir „žalias šypsenėles“, pradėjo protmūšį. Pirmoji užduotis – sugalvoti savo komandos pavadinimą ir nupiešti prisistatymą. Taigi, 3d klasės mokinių komanda tapo „Gudruoliais“, o 3c klasės mokinių komanda – „Pirmūnais“. Galveles teko pasukti ne tik abiejų klasių komandų nariams, bet ir palaikymo komandoms, nes į tuos pačius klausimas atsakyti galėjo visi žinantys atsakymus ir norintys dalyvauti. O aktyviai dalyvaujančių buvo daug, nes už teisingą atsakymą mokinys būdavo apdovanojamas saldžia dovanėle. Buvo ir labai nelengvų užduotėlių, komandoms teisingai atsakius į klausimus, žiūrovams klausimas pasirodydavo sunkiai įveikiamas. Čia į pagalbą atėjo sumanios mokytojos, kurios aktyviai dalyvavo renginyje. „Gudruoliams“ ir „Pirmūnams“ sėkmingai išsprendus visas užduotėles, kol komisija atsakingai skaičiavo taškus, trečiokai žaidė judrius, daug gerų emocijų sukėlusius žaidimus.

Renginuko laikas nenumaldomai bėgo... Tad rimtai, teisingai ir atsakingai komisijai, kurią sudarė specialioji pedagogė, logopedė Lina ir klasės auklėtoja Rita, suskaičiavus balus, dovanėlėmis buvo apdovanoti abiejų komandų nariai. Nugalėjo draugystė, nė vienas vaikas iš salės neišėjo nuliūdęs.

Yra toks posakis: „Kai sakote, kad nepasieksite, jūs esate teisus. Kai teigiate, kad jums pavyks, taip pat esate teisus!“ Tik nuo jūsų pačių priklauso, kurią tiesą pasirinksite ir kokius žodžius naudosite. Juk norite būti sėkmingais ir laimingais, ar ne? Todėl turite tikėti gerais dalykais. Renginys baigėsi vedėjams Benediktui ir Matui palinkėjus trečiokams sėkmės ir tikėti gerais dalykais.

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

 

© 2016. Visos teisės saugomos