Balandžio mėnesį 4d klasės mokiniai Emilija Atstupėnaitė, Akvilė Čeponytė, Tėja Mamavičiūtė ir Justas Vasiulis dalyvavo tarptautiniame sakmių konkurse „Profesijų kilmė“. Birželio 6 dieną vyko nuotolinis baigiamasis renginys, kuriame buvo skelbiami šio konkurso rezultatai.

Konkurso dalyvius pasveikino Panevėžio „Vilties“ progimnazijos direktorė Danutė Valiukienė ir šio konkurso globėjas Lietuvos Respublikos Seimo narys Deividas Labanavičius.

Panevėžio „Vilties“ progimnazijos karjeros specialistė Asta Sakalienė pateikė išsamią informaciją apie konkursą. Sužinojome, kad konkurse dalyvavo mokiniai iš 4 šalių: Airijos, Belgijos, Vokietijos ir Lietuvos. Iš viso buvo 109 dalyviai iš 30 mokyklų. Mokinių darbus skaitė net 15 vertintojų. Kiekvieną darbą vertino trys komisijos nariai.

Džiugu buvo išgirsti, kad 4 klasių grupėje III vietą laimėjo Emilija Atstupėnaitė. Ji sukūrė sakmę „Pirmasis dailininkas“. Emilija apdovanota padėka ir atminimo dovanėle. Visiems konkurso dalyviams buvo išsiųstos elektroninės padėkos.

                                                                                           Mokytoja Violeta Matiukaitė

SVEIKINAME!!!

© 2016. Visos teisės saugomos