Visi žino, kad valgyti reikia sveikai, tada ir pats būsi sveikas. Bet koks tada maistas sveikas? Kur gaminant maistą dingsta vitaminai? Į šiuos ir daugelį kitų penktokų klausimų įmonėje „Super Garden" netradicinės lietuvių kalbos ir sveikos gyvensenos pamokos metu atsakė čia dirbanti Justina

ir šaldymo aparatą parodęs bei jo galimybes apipasakojęs liofilizatorių (toks to didžiulio aparato, galinčio iškart sušaldyti 500 kilogramų įvairiausių uogų, vaisių, daržovių,  pavadinimas) valdantis technikas.  Įmonėje 5a ir 5b klasių mokiniai sužinojo, kad ne tik vaisius, uogas galima sušaldyti,  Tokiu būdu paruošiama net mėsa, žuvis. Įmonės parduotuvės lentynoje  puikavosi indelis silkės, kuri irgi paruošta tokiu būdu. Tokios būklės produktai tinkami vartoti ne tik metus laiko, bet gali keliauti ir į kosmosą.  „Ar tikrai tokį sveiką maistą valgo kosmonautai?", – klausė vaikai. „Taip", – pasakojo Justina ir pasidžiaugė, kad šioje įmonėje gaminamas maistas vis labiau pasklinda po platų pasaulį. 

Mokytoja Dalia Meškonytė

© 2016. Visos teisės saugomos