Vasario 11 d. Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos dvi komandos smagiai nusiteikusių šeštų klasių mokinių, lydimų socialinės pedagogės Jolantos Matiukės bei direktoriaus pavaduotojos ugdymui Virginijos Jeleniauskienės, keliavo į Panevėžio „Vyturio“ progimnazijoje vykusį protmūšį „Neigiami socialiniai veiksniai“. Šio renginio tikslas – stiprinti neigiamų socialinių veiksnių prevenciją.

Šešios abiejų mokyklų šeštokų komandos dviejų turų metu turėjo atsakyti į 20 klausimų ir parodyti savo žinias apie du neigiamus socialinius veiksnius: rūkymą ar alkoholį. Po to sekė kūrybinė užduotis, mokiniai iš duotų priemonių turėjo sukurti prevencinį pranešimą draugui prieš rūkymą ir alkoholio vartojimą. Pasibaigus užduočiai skirtam laikui, komandų nariai žengė į priekį pristatyti savo darbų. Šmaikščiai, išradingai, santūriai komandos pristačiusios savo darbus ir pamačiusios bei įvertinusios kitų, turėjo progą pačios savo balus skirti labiausiai patikusiam plakatui ir jo pristatymui. Paskutinė protmūšio užduotis buvo smagiausia, sukėlusi daug juoko, bet taip pat reikalavusi ir daug pastangų bei vienybės ir sutarimo komandoje. Mokiniai, laikydami spalvingo žaidimų parašiuto kraštus, turėjo kamuoliuką įridenti į vidurį, tik prasidėjus užduočiai, pasirodė, kad tai labai nelengva.

Atlikę visas užduotis, mokiniai susikaupę laukė rezultatų, kuriuos vertinimo komisija, suskaičiavusi balus, greitai pristatė dalyviams. Daugiausiai taškų surinko ir pirmą vietą laimėjo mūsų mokyklos 6b klasės mokinių komanda: Paulina Budrytė, Estela Labanavičiūtė, Karina Zubauskaitė, Ovidijus Burba bei Povilas Atstupėnas. Nuo jų vienu tašku atsiliko ir antrą vietą laimėjo 6c klasės mokiniai: Gustė Grubinskaitė, Luknė Maselytė, Dovydas Kaluina, Nedas Načiščionis bei Nojus Prascienius. Mokiniams buvo įteikti padėkos raštai bei atminimo dovanėlės.

Protmūšio metu šeštokai pagilino ir pasitikrino savo žinias apie neigiamus socialinius veiksnius, lavino bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius bei smagiai ir turiningai leido laiką.

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

© 2016. Visos teisės saugomos