Gegužės mėnesį startavo jau ketvirtus metus vykstantis neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projektas „Žengiu teisingu keliu“. Pagrindinis dėmesys gegužės mėnesį buvo skiriamas rūkymo prevencijai.

Gegužės 17 dieną mokyklos socialinė pedagogė Jolanta Matiukė ir mokyklos psichologė Kristina Tarutienė 7b ir 7c klasių mokiniams surengė nuotolines viktorinas „Aš nerūkau – nerūkyk ir tu“. Viktorinos klausimai buvo pateikti per „Kahoot“ programėlę. 7b klasėje geriausiai į klausimus atsakė ir I vietą laimėjo Justinas Sarapinas, II vietą užėmė Aistė Brastavičiūtė, III vietą – Ervinas Adomavičius. 7c klasėje nepralenkiamas buvo Adas Vizikauskas, jis ir užėmė I vietą, II vietą laimėjo Mantvydas Juška, o III vieta atiteko Monikai Andriukonytei. Sveikiname 7b ir 7c klasių prizininkus ir kviečiame atsiimti nugalėtojų prizus.

7a ir 8a klasės mokiniams visą gegužės mėnesį vyko klasės valandėlės temomis „Rūkymo žala jauno žmogaus organizmui“, „Elektroninės cigaretės“, „Atsisakymo įgūdžiai“. Po klasės valandėlių ciklo surengėme viktorinas „Aš nerūkau – nerūkyk ir tu“. 7a ir 8a klasių mokiniai turėjo galimybę pasitarti ir visi bendrai nusprendę atsakyti į viktorinos klausimus. Džiaugiamės šių klasių mokinių žiniomis ir gražiu bendradarbiavimu su klasės draugais. Visų komandinis darbas davė puikų rezultatą – visi klausimai buvo atsakyti ir surinkti visi galimi taškai.

Gegužės 31 dieną, minint Pasaulinę dieną be tabako, surengėme mokyklos kiemelyje prevencinę akciją „Pūsk muilo burbulus, o ne dūmus“. Mokiniai pūtė muilo burbulus, piešė piešinius, savo pažadus – nerūkyti – įtvirtino pasirašydami ant Nerūkymo deklaracijos „Madingo jaunuolio nerūkymo deklaracija“. Pažadai išsakyti sau ir kitiems ir yra tam, kad mes juos vykdytume, o susidūrę su nežinoma, netikėta ir pavojinga sveikatai situacija, žinotumėme, ką daryti. Būkime sveiki, linksmi ir aktyvūs. Nepasiduokime žalingų įpročių pagundoms, mokėkime pasakyti NE ir atsisakyti šių žalingų įpročių.

 Kristina Tarutienė

 

 

© 2016. Visos teisės saugomos