Paauglystė – kritinis amžiaus tarpsnis. Saviraiškos laisvės ir savęs ieškojimo metas. Ieškodama būdų kaip pagerinti 8b klasės mikroklimatą, kaip suvienyti klasę į pagalbą pasikviečiau buvusią mūsų mokyklos mokinę ir ateitininkų kuopos pirmininkę, dabar jau diplomuotą psichologę Eglę Raicevičiūtę.

Paskaitininkė iš karto su moksleiviais užmezgė santykį, pasakodama apie paauglystės krizes: apie tapatybės ir vaidmenų sumaištį. Mergina pasidalino patirtimi, kad ieškodama savo tapatybės atrado ateitininkus, kad suprato ko nori siekti, kad studijuodama organizuodavo renginius su ateitininkais, kad toji veikla sudėliojo vertybes, kėlė džiaugsmą.

Kalbėdama apie paauglystės amžiaus tarpsnį įvardino, kodėl paaugliui svarbu pritapti, kokia yra svarbi žmogaus savivertė, kokie turėtų būti draugai ir bendraminčiai, koks turėtų būti požiūris į mokslą, kaip siekti savo svajonės. Namų darbams rekomendavo Charakteris.info svetainę, kurioje galima labiau save pažinti.

Moksleiviams psichologijos pamoka labai patiko. Žinios juos dominančiais klausimais buvo pateiktos konkrečiai, suprantamai ir taikliai. Tikiu, kad ši paskaita padės aštuntokams ieškoti savęs, nepuolant į kraštutinumus, o išlaikant balansą formuojant savas nuostatas.

                                                               8b klasės auklėtoja Dalia Kubilienė

 

© 2016. Visos teisės saugomos