Spalio 1 dieną 8b klasės mokiniai dalyvavo nuotolinėje paskaitoje „Emocijų pažinimas ir valdymas“, kurią vedė 5-osios gimnazijos psichologė Elvira Vaisiauskienė ir Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos psichologė Kristina Tarutienė.

Penktosios gimnazijos psichologė Elvira Vaisiauskienė mokiniams papasakojo apie tai, kas yra stresas, kokie yra streso požymiai, kaip jį valdyti ir įveikti. Mokiniai sužinojo, kad labai svarbu yra atpažinti savo neigiamas emocijas ir valdyti jas keičiant savo mintis. Mokiniai mokėsi streso įveikimo būdų ir teisingo kvėpavimo metodų. Psichologė Elvira Vaisiauskienė pabrėžė, kad „savivertei ypatingai kenkia perfekcionizmas, tai yra tobulumo siekimas ir savęs lyginimas su kitais“. Mokiniai sužinojo, kad savęs nereikia lyginti su kitais. Save reikia lyginti su pačiu savimi, tai yra pastebėti savo pokyčius, naujai išmoktus dalykus, stebėti savo augimą.

Paskaitos pabaigoje mokiniai sužinojo, kad Lietuvoje yra nemokama interaktyvi programėlė RAMU, kuri yra sukurta psichologų ir remiasi mokslininkų bei praktikų sukaupta patirtimi. Tai yra kasdienis pagalbininkas mokantis nusiraminti, atsipalaiduoti. Jos pagalba yra lavinami savipagalbos įgūdžiai, kurie padeda savarankiškai sumažinti nerimą ir suvaldyti stresą.

 

 Kristina Tarutienė, psichologė

© 2016. Visos teisės saugomos