Neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projektas „Žengiu teisingu keliu“ tęsiasi toliau. Spalio 11 dieną Mykolo Karkos pagrindinėje mokykloje apsilankė Lietuvos probacijos tarnybos Panevėžio regiono skyriaus specialistės Karolina Banevičiūtė ir Jurgita Ladygė.

Jos 8c, 9a ir 10a klasės mokiniams išsamiai papasakojo apie probacijos tarnybos funkcijas, veiklą, taikomas specialias technines priemones lygtinai iš įkalinimo įstaigos paleistiems asmenims. Taip pat darbuotojos papasakojo mokiniams ir apie probacijos tarnybos darbuotojo profesiją, studijų galimybes, bei kokius reikalavimus turi atitikti jaunuoliai, norintys studijuoti ir dirbti šioje įstaigoje. Paskaitos pabaigoje vyko diskusija ir išgirstos informacijos apibendrinimas. Mokiniai domėjosi apie galimas netinkamo elgesio, pamokų praleidinėjimo, nesimokymo pasekmes. Išeidamos probacijos tarnybos specialistės mokiniams palinkėjo probacijos įstaigos duris praverti, kaip jaunuoliams, kurie ieškosi darbo ir nori papildyti probacijos įstaigos darbuotojų gretas, o ne kaip klientams, kuriems būtų teikiamos probacijos darbuotojų paslaugos.

Tikimės, kad po kelerių metų probacijos tarnybos įstaigos darbuotojų gretos pasipildys naujais ir perspektyviais mūsų mokyklos mokiniais.

Kristina Tarutienė, psichologė

© 2016. Visos teisės saugomos