Lapkričio 15–21 d. minėjome Globaliojo švietimo savaitę. Tai buvo metas, skirtas diskutuoti apie didžiausius iššūkius, su kuriais šiandien susiduria mūsų planeta ir kartu ieškoti sprendimų, kaip kurti teisingesnį ir tvaresnį pasaulį.

Minint Globaliojo švietimo savaitę, mūsų mokyklos 7c klasės mokiniai su klasės auklėtoja Rima Jacevičiūte ir 8b klasės mokiniai su klasės auklėtoja Dalia Kubiliene lapkričio 19 d. dalyvavo masinėje interaktyvioje ZOOM pamokoje „Slapti ingridientai“ tavo šaldytuve“. Šios virtualios pamokos metu su mokiniais buvo aptarta socialinio teisingumo ir aplinkosauginiai iššūkiai maisto tiekimo grandinėse, buvo ieškoma sprendimų, kad „slaptų ingredientų“ mūsų šaldytuvuose būtų kuo mažiau. ZOOM pamokos vedėjas pristatė 5 populiarius maisto produktus: bananus, ryžius, avokadus, lašišą, kakavą ir parodė kitą šių vis labiau populiarėjančių produktų kainą gamtai, ekologijai, žmonėms. Labai dažnai valgydami net nesusimąstome, kad tai ne tik skanu ir naudinga, bet kiek žalos padaroma, kol šis produktas atkeliauja iki mūsų namų. O statistika, kad vidutiniškai vienas lietuvis (-ė) per metus išmeta apie 56 kg maisto, verčia susimąstyti ar tikrai reikia visko, ką dedame į savo šaldytuvus tam, kad paskui paprasčiausiai išmestume.

Šios pamokos buvo labai naudingos ne tik mokiniams, bet ir suaugusiems. Juk dažnai net nesusimąstome, kad kiekvienas galime ir ne tiek daug mūsų pačių pastangų reikia, kad pasaulyje būtų geriau gyventi.

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

© 2016. Visos teisės saugomos