Ar žinai, kad Lietuvos vardas pirmą kartą paminėtas 1009 m.?

Ar žinai, kad Lietuvos Didieji Kunigaikščiai tapo mūsų valstybingumo simboliais?..

Į šiuos ir kitus klausimus buvo atsakyta kovo 29 dieną 5–8 klasių mokinių tarptautinėje anglų kalbos konferencijoje „Ar žinai, kad...“.

Jau 6 metus vykstanti anglų k. konferencija pakvietė mokinius skaityti pranešimus  Lietuvos istorijos temomis. Smagu, kad konferencijos apimtys auga ir plečiasi ne tik Lietuvoje. Šiais metais konferencijoje pranešimus skaitė „Erasmus+“ projekto „Roads to history“ („Istorijos keliais“) partneriai iš Ispanijos, Vokietijos ir Italijos mokyklų.

Nuotolinėje konferencijoje, organizuotoje „Microsoft Teams“ platformoje, dalyvavo gausus smalsių lietuvių būrys: Naujamiesčio, Smilgių, Raguvos gimnazijų, Klaipėdos rajono Ketvergių pagrindinės mokyklos bei Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos mokiniai.

Šis iššūkis privertė ne tik giliau pasidomėti Lietuvos istorija, bet mokiniai taip pat pagilino anglų kalbos žinias, išbandė jėgas „Kahoot“ žaidime.

Dėkojame mūsų mokyklos mokiniams: Špokevičiūtei Ūlai, Deividui Rancovui, Karinai Zubauskaitei, Povilui Atstupėnui, Ervinui Adomavičiui, Gratui Gedraičiui, Benediktui Domkui, Rusnei Glinskytei, Aiviui Rožėnui, Kamilei Venskutei, Karolinai Rusteikaitei, Vakarei Jasilionytei. Jie parengė ir anglų kalba skaitė pranešimus apie Lietuvos istoriją.

Anglų kalbos mokytojos Irena Gaidelionienė, Virginija Kuriazovienė, Eglė Čepulienė

 

© 2016. Visos teisės saugomos