Sulaukę kvietimo apsilankyti „Žiburėlio“ bibliotekoje, suskubome surengti išvyką. Spalio 1 dieną 1c klasės mokiniai jau žingsniavo į biblioteką.

Bibliotekos darbuotojos mus maloniai sutiko ir pasiūlė pasižvalgyti po knygų karalystę. Pirmokai susidomėję vartė gražiausiais piešiniais iliustruotas knygas, įvairiausius vaikiškus žurnaliukus, dalijosi vieni su kitais įspūdžiais. Tie, kurie jau moka skaityti, prisėdę ant kėdžių, skaitė. Viena iš darbuotojų parodė labai ypatingą knygą, esančią bibliotekoje, – pačią mažiausią. Daugelis norėjo pavartyti ir pajusti jos dydį bei svorį. Vėliau mums buvo pasiūlyta pasigaminti knygos skirtuką. Visi mokiniai su dideliu susidomėjimu atliko šį darbą.

Būsimieji skaitytojai šioje bibliotekoje lankėsi pirmą kartą, tačiau tikiu, kad sugrįš dar ne kartą. Norėčiau, kad jie knygą pamiltų kaip tikrą draugą ir prisimintų žymaus rašytojo žodžius: „Kai matau, kai žmonės, nežinodami, ką veikti, prasimano apgailėtinų užsiėmimų ir pramogų, aš ieškau knygos ir tariu sau: vien šito pakanka visam gyvenimui“ (F. Dostojevskis).

1c klasės mokytoja Dainora Užusienienė

 

© 2016. Visos teisės saugomos