Lapkričio 19 dieną 4d klasėje vyko netradicinė pasaulio pažinimo pamoka „Kas po kūną varinėja kraują?“. Pamoką ketvirtokams vedė mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Lolita Puškorienė.

Specialistė papasakojo apie kraujotakos sistemą, širdies darbą, paminėjo, kokie maisto produktai yra širdies ir kraujagyslių draugai, o kurie yra žalingi. Kartu su mokiniais aptarė, ką reikėtų daryti susižeidus, kaip sustabdyti kraujavimą. Specialistė pateikė įdomių faktų apie kraujagyslių sistemą. Ketvirtokai negalėjo atspėti, kad didžiulė vieno kūno kraujagyslių sistema yra apie 60000 mylių ilgio – pakankamai ilga, kad du kartus apsivyniotų aplink Žemę. Buvo įdomu sužinoti apie Europos ir Lietuvos kardiologų draugijos rekomenduojamą sveiko europiečio kodą.

Specialistės pasakojimą, iliustruotą skaidrėmis, keitė mokomieji filmukai, filmukus – praktinės užduotys. Ketvirtokai stetoskopu klausėsi savo širdies garsų, pulsoksimetru matavo deguonies kiekį kraujyje, pulsą.

Smagu, kad vaikai suvokia – sveikata yra vertybė.

Savo ir auklėtinių vardu dėkoju mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistei Lolitai Puškorienei už puikią pamoką, nuoširdų bendradarbiavimą.

 4d klasės mokytoja Violeta Matiukaitė

© 2016. Visos teisės saugomos