Projekto organizatoriai 2021 m. sausio–gruodžio mėnesiais kvietė leistis į sveikatos  užduočių kelionę. Kiekvieną mėnesį buvo skelbiamas naujas iššūkis, nauja užduotis.

Projekto tikslas – padėti vaikams įgyti bendrą sveikatos suvokimą, išsiugdyti sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius bei nuostatas, atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, paskatinti juos rinktis sveiką gyvenimo būdą.

Projekte „Sveikata visus metus 2021“ šiais metais panoro dalyvauti net 25955 dalyviai. Prie projekto prisijungė 920 komandų iš bendrojo ugdymo mokyklų, ikimokyklinio ugdymo, formalųjį ugdymą papildančių bei neformaliojo švietimo įstaigų mokinių, vaikų ir jaunimo organizacijų, šeimų. Šiais metais ir mūsų mokyklos dvi komandos 2b klasės mokinių komanda „Mes sveikuolių šalyje“ ir 3c klasės mokinių komanda „Sveikatukai“ įsijungė į projektą ir kiekvieną mėnesį stengėsi įvykdyti vis naujus iššūkius.

Abi komandos pagal pateiktą temą, remdamosi savo patirtimi bei informacija, gauta iš aktyviai į projektą įsitraukusių tėvelių, mokytojų Astos Purkėnaitės-Jokubauskienės, Modestės Vaicekauskienės, kitų šaltinių, kiekvieną mėnesį įgyvendino kūrybinius iššūkius, kurių pristatymus ruošė socialinė pedagogė Jolanta Matiukė.

Įdomiausi, originaliausi, kūrybiškiausi kiekvieno mėnesio darbai buvo skelbiami Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro tinklalapyje. O mūsų mokyklos tinklapyje ir „Facebook“ paskyroje buvo talpinami visi mūsų komandų darbai ir visi bendruomenės nariai buvo kviečiami pasidžiaugti išradingais mokinių darbais. Labai smagu, kad komandos „Mes sveikuolių šalyje“ gegužės mėnesio iššūkis buvo išrinktas tarp geriausių, o komandos „Sveikatukai“  darbai iš 9 skelbtų iššūkių geriausiai buvo įvertinti net 8 kartus. Baigiamosios konferencijos metu, kuri vyko gruodžio 17 d., mūsų mokyklos 3c klasės mokinių komanda „Sveikatukai“ buvo paskelbta laimėjusi garbingą antrąją vietą ir apdovanota prizais. Džiaugiamės kartu su komanda „Sveikatukai“ ir labai jais didžiuojamės.

Abi projekte dalyvavusios komandos gavo projekto dalyvių pažymėjimus, įgijo patirties, žinių ir suprato, kad kartu mes galime daug.

Kviečiame pažiūrėti paskutino gruodžio mėnesio iššūkio „Nuo pažinimo – sveikatos link“ pristatymą, kartu peržvelgiant, kaip sekėsi komandai-laimėtojai „Sveikatukai“ visus metus (skaityti knygelę).

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

 

© 2016. Visos teisės saugomos