Kovo 18 dieną 2c klasės mokiniai lankėsi J. Masiulio knygyne, esančiame Panevėžio miesto centre. Sulaukę knygyno direktorės R. Leščinskienės kvietimo dalyvavo edukacinėje programoje „Nuo raidės iki knygos“. Nustebome, kai sužinojome, kad atvykome į seniausią lietuvišką knygyną visoje Lietuvoje, kuris legaliai atidarytas 1905 metais knygnešio Juozo Masiulio iniciatyva.

Edukacinės programos metu mokiniai daug sužinojo apie pirmuosius bendravimo ženklus, pirmąjį raštą, pirmąją abėcėlę, pirmąją ranka rašytą knygą, knygnešius. Teko atlikti ir nemažai praktinių užduočių: pabandyti skaityti pirmąją lietuvišką knygą, pagal užuominas spręsti kryžiažodį, sudėti iš raidžių pasakos veikėjo vardą, ieškoti paslėptos knygos. O įdomiausia užduotis teko Mantui ir Gustui, kurie knygnešio palte turėjo surasti net aštuonias paslėptas knygas.

Už smalsumą, gerą nuotaiką ir aktyvų dalyvavimą mokiniai buvo apdovanoti padėka, saldžiomis dovanėlėmis ir nuostabiomis liniuotėmis. Turiningai praleistas laikas knygyne neprailgo!

2c klasės mokytoja Dainora Užusienienė

© 2016. Visos teisės saugomos