Kovo 24 dieną 4d klasės mokiniai vyko į Moksleivių namus ir dalyvavo edukacinėje programoje „Velykų zuikio krautuvėlė“. Šiuo renginiu ketvirtokai pradėjo klasės projekto „Velykų belaukiant“ vykdymą.

Pirmiausia su vaikais apžiūrėjome keramikos darbų parodą Moksleivių namų fojė, o vėliau nuėjome į keramikos studiją, kur mūsų laukė keramikos būrelio mokytoja Geleta Norvaišienė. Studijoje taip pat apžiūrėjome keramikos darbelius ir pamatėme Akvilės batuotą katiną, kurį kartu su autore įamžinome nuotraukoje.

Būrelio mokytoja paaiškino, kokio storio turi būti molis ir ketvirtokai darbą pradėjo nuo molio kočiojimo, vėliau apsibrėžė trafaretus bei pasiruošė margučius. Margučius dekoravo: rutuliukais, širdelėmis, braižė saulytes, žvaigždutes, kai kurių margučiai tapo pelytėmis ar zuikučiais. Būrelio mokytoja pagyrė vaikus už kūrybiškumą bei jų gražius margučius.

Belieka laukti, kol darbeliai išdžius ir tada juos išdegs. Per technologijų pamoką mokykloje vaikai darbelius padengs dažais, o namuose margučiais papuoš Velykų medį ar stalą.

Dėkojame Moksleivių namų keramikos būrelio mokytojai Geletai Norvaišienei už puikią netradicinę technologijų pamoką.

4d kl. mokytoja Violeta Matiukaitė

 

© 2016. Visos teisės saugomos