Mūsų mokyklos antrokai apsilankė Socialinių paslaugų centre esančiame vaikų dienos centre „Gerumo tiltai“. Į šį centrą vaikai paprastai ateina po pamokų mokykloje. Antrokų čia laukė neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projekto „Žengiu teisingu keliu“ partneriai ir papasakojo, kokias galimybes patenkinti įvairius asmeninius poreikius turi vaikai, lankantys vaikų dienos centrą.

Darbuotojos aprodė įstaigoje esančias ir moderniai įrengtas patalpas: poilsio erdvę, psichologo, sensorinį ir sporto kambarius, tylos, laisvalaikio bei ugdymo erdves. Smalsūs 2b klasės mokiniai pasportavo, stalo futbolą pažaidė, išbandė daugybę interaktyvių žaidimų, net tylos kambaryje pabuvo ir su dienos centre esančiomis žuvytėmis susipažino. Darbuotojoms maloniai bendraujant ir leidžiant išbandyti viską, kas yra vaikų dienos centre, laikas prabėgo labai greitai.

Prisidūkę ir kupini įspūdžių vaikai pėsčiomis grįžo į mokyklą. Pakeliui, padedami mokytojos Modestės ir mokytojos padėjėjos Reginos, dar susipažino su įvairiais medžiais bei gėlėmis, grožėjosi nuostabiais žiedais ir žavėjosi jų skleidžiamais aromatais.

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

© 2016. Visos teisės saugomos